Specialfys

Kom i gang med løb uden skader

Kroppens muskler og led skal både være stærke og mobile for at holde løbeskaderne væk. Det vigtigste du kan gøre for at forebygge løbeskader er, at forberede og supplere din løbetræning med øvelser og træning tilpasset din krop. Det handler om at sikre stabilitet og mobilitet af ankler, knæ hofter og ryg. Men vi er alle forskellige. En biomekanisk analyse vil afsløre, hvor din krop er disponeret for skader. Med den viden i hånden kan du få lagt et forebyggende træningsprogram.

Er du løbet ind i en skabe? Læs min artikel om behandling af genstridige løbeskader.

Når du løbetræner skal din krop være klar til at tackle den vedvarende belastning løbet giver. Samtidig skal stabiliteten i særligt ankler og knæ være god nok til at modstå pludselige og skæve belastninger. Derfor skal du lære dine led at arbejde under belastning og i yderstillinger. Det er nødvendigt, hvis du vil undgå overbelastningsskader og akutte løbeskader såsom ankelforstuvninger eller vridtraumer.

Løbetræning er en nem og effektiv træningsform. En biomekanisk analyse af dine bevægemønstre afslører om du er disponeret for løbeskader, og giver dig muligheden for at træne målrettet for at undgå dem.

Sådan bliver du klar til løb!

Når du starter din løbetræning, er den bedste måde at bygge din krop op til længere løbeture at belaste den ofte og i kortere perioder. Du skal starte roligt op, så kroppens sener og muskler kan tilpasse sig aktiviteten, og du undgår overbelastning. Løb ikke flere dage i træk – kroppen har brug for at hvile. Du kan mange steder på nettet, finde skræddersyede løbeprogrammer, der sikrer at du får en rolig start og et optimalt forløb. For eksempel her på magasinet Iforms hjemmeside.

Men du bør som sagt supplere din løbetræning med øvelser, der øger styrke og mobilitet i dine led og muskler. Men vi er jo forskellige, både genetisk og i de belastninger vi udsætter vores krop for. Derfor kan den ene øvelse være optimal for den ene person og knap så relevant for den næste.

Hos Specialfys har jeg hjulpet mange med at komme godt i gang med løb uden skader. Ud fra en biomekanisk analyse af kroppens kurver, fejlstillinger og muskelarbejde identificerer jeg, hvilke løbeskader den enkelte kan have tendens til og forebygger dem med målrettet præventiv træning og øvelser.

Læs om min fysioterapeutiske tilgang her

Book tid i onlinekalenderen her. Eller ring til mig på telefon: 20686918 for en snak om hvordan vi får dig i gang med løb uden skader.

Louise, Specialfys

 

%d bloggers like this: