Specialfys

Unødvendige smerter efter diskusprolaps

Mange oplever smerter i nakke, ryg, balle og ben i flere år efter en diskusprolaps. Det er ikke nødvendigvis noget man behøver at leve med. Årsagerne til de smerter er ofte ikke relateret til selve prolapsen, og du kan få hjælp til at komme videre i livet uden smerter.diskusprolaps1

En diskusprolaps går som udgangspunkt i sig selv efter 3-6måneder, og det tager ca. 6-12 måneder før disken er helet. Alligevel oplever mange kraftige smerter i længere tid. At man kan have smerter i en længere periode skyldes ofte en af tre årsager:

Sjældent, men også mest alvorligt, er infektion ved diskus i form af – såkaldte modic-forandringer. Det er meget en smertefuld ryglidelse, der kan opstå efter en prolaps og giver konstante smerter lokalt i ryggen. Ny forskning med antibiotikabehandling virker lovende, men grundlæggende er helbredelse vanskelig.

Da jeg kom til Louise første gang kunne jeg næsten ikke gå. Jeg havde både ondt i ryg og begge ben. Nu kan jeg sagtens gå 10 km.

– Rygpatient Mogens Petersen.

Lider du også af rygsmerter? Lad mig hjælpe dig! Læs mine patienters historier her. Og Book din tid her

En anden og mere almindelig årsag er arvæv eller dårlig heling af disken. Det kan føre til, at områdets nerver, også efter en overstået prolaps, generes og forårsager smerte. Dårlig diskusopheling skyldes ofte de samme faktorer, som var årsag til selve diskusprolapsen: Dårlig kropsholdning, fejstillinger i leddene eller forkerte muskeltræk i omkring de berørte ryghvirvler.

diskusprolaps2

En ordentlig opheling af en diskusprolaps kan sikres ved at identificere de faktorer som var årsag til problemerne, og få dem korrigeret og trænet til et normalt bevæge- og funktionsmønster. Det er en væsentlig pointe, at smerterne kan lettes og afhjælpes af en specialiseret fysioterapeut også flere år efter selve prolapsen.

Den tredje årsag til vedvarende smerter efter en diskusprolaps stammer ikke fra selve disken, men skyldes smerter i muskler og led omkring det berørte område. Følgegener, som er opstået, fordi kroppen i lang tid har kompenseret for smerterne med forkerte bevægemønstre, hvilket giver nedsats bevægelighed og smerter i muskler og led. Mange får også denne type komplikationer, fordi selve oplevelsen af prolapsen har gjort dem bange for at bevæge sig frit og normalt. Langt flere rygpatienter end man tror, falder i denne tredje kategori.

Smerterne opleves kroniske, men det er min klare erfaring, at mange går rundt med følgevirkninger og smerter efter en diskusprolaps, som kan behandles effektivt, med en stor gevinst for livskvalitet og arbejdsevne til følge.

Tak for den dejlige måde du tog imod mig. Jeg kom med smerter i hele højre side. Især højre lår, under begge baller. Jeg kunne ikke sidde på en stol ret længe før smerterne blev for store. Plus mange andre små skavanker. Efter nogle behandlinger, og flere effektive øvelser til selvbehandling, ja så har jeg det rigtigt godt.

– Rygpatient Jytte Sonn.

Lider du også af rygsmerter? Lad mig hjælpe dig! Læs mine patienters historier her. Og Book din tid her

Det overrasker mange, at de kan blive deres smerter kvit og få livskvalitet og arbejdsevne tilbage. Men budskabet er, at i langt de fleste tilfælde, kan smerter efter diskusprolapser behandles og afhjælpes. Metoden er et undersøgelses- og behandlingsprogram, der identificerer de specifikke ledmæssige fejlstillinger, låsninger og dårligt fungerende muskler, som er årsagerne til de fortsatte smerter.

Jeg har hjulpet mange patienter med at komme sig over en diskusprolaps, Jeg har teknikkerne til at gå adskillige spadestik dybere for at finde de grundlæggende årsager til dine diskusproblemer og smerter. Med særlige teknikker, måler og tester jeg de enkelte muskler og led relateret til din specifikke diskusproblematik. Det er dem vi skal behandle, for at du kan blive dine smerter kvit.

I flere år havde jeg gentagne gange søgt behandling for belastende smerter i ryg, lænd og ben, men uden at opnå varig bedring. Fra flere sider blev jeg anbefalet at søge hjælp hos dig.(..) Efter kun 3 behandlinger (..) oplever jeg nu kun yderst sjældent de før så ubehagelige smerter.

– Rygpatient Bent Schülein.

Lider du også af rygsmerter? Lad mig hjælpe dig! Læs mine patienters historier her. Og Book din tid her

Behandlingen består af de mest effektive fysioterapeutiske teknikker rettet mod årsagerne til dine problemer. Ofte finder vi de grundlæggende årsager til dine problemer andre steder i kroppen end i nakke og ryg, og ofte gavner det at inkludere rådgivning om kost og væskeindtag i behandlingen.

Læs om min fysioterapeutiske tilgang her

Book tid i onlinekalenderen herEller ring til mig for en snak om dine problematikker, og hvad vi kan gøre ved dem.

Louise, Specialfys

%d bloggers like this: